tirsdag 24. juni 2008

Ytringsfrihet: Hysj, Taliban hører oss...!

Den snakkende klasses fremste representanter faller hverandre nå om halsen i sin latterliggjøring av ytringsfrihetens prinsipper. Utenriksminister Jonas Gahr Støre fører an, med sitt herostratisk berømte utsagn om at han ikke synes noe om å teste ytringsfrihetens grenser gjennom provoserende ytringer. Utenriksforståsegpåer Janne Haaland Matlary flåser over ytringsfriheten ved å lansere begrepet ytringsdumhet. TV2-journalisten Fredrik Græsvik er sinna fordi han er blitt trengt opp i et hjørne av afghanske geriljasoldater etter at en lokal islamist på Tøyen rimelig nok hadde sendt Adresseavisens muhammedtegning til Taliban pr. MMS. Og sist ut er VG-kommentator Anders Giæver som skriver:

"Det er ikke først og fremst redaktøren eller tegneren eller kommentatorens sikkerhet man risikerer ved å publisere en tegning, men norske journalister, diplomater, forretningsfolks og andre reisende i konfliktområdene."

Konsekvensen av Giævers argumentasjon er altså at man bare skal ytre det som man teoretisk skulle kunne komme unna med i live dersom man bokstavelig talt satt med kniven på strupen i en afghansk landsby. Skjønner ikke Giæver&co at det de i realiteten sier er at vårt rettighetssamfunn dermed står for fall? Homofile og folk med førerhunder får bare holde seg inne, og kunstnere må legge ned virksomheten av hensyn til vår felles sikkerhet. Og det er klart at norske kvinners påkledning må være uendelig provoserende for muslimer i alle land. Her må vi tross alt vise forståelse for deres religiøse kodeks.

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/06/26/539224.html

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/06/26/539256.html

søndag 22. juni 2008

onsdag 18. juni 2008

Homofile helter mot religiøse fanatikere

Den kristne sangeren Arnfinn Nordbø står fram i Aftenposten med sin historie om hvordan folk i kristne organisasjoner, i særdeleshet Norsk Luthersk Misjonssamband har trakassert og fordømt ham på grunn av hans homofili. Det er hjerteskjærende lesning, og det føyer seg inn i en lang rekke av triste historier om kristendommens håndtering av homofili. Ingen er som kjent så opptatt av sex som kristne fanatikere, og særlig sex som ligger litt på siden av mainstream synes å pirre deres engasjement. Derfor er homodebatter fremdeles norske biskopers favorittsport.
Det norske samfunnet har heldigvis vunnet de fleste kamper mot kirken, og den nye ekteskapsloven er en stor seier i så måte.
Nå må vi ikke glemme hvilke nye trusler homofile står overfor. En ny bølge religiøse fanatikere er på vei, og muslimenes syn på homofili står ikke noe tilbake for kristendommen. Forskjellen er at de muslimske aktivistene er mer voldelige, og at selv offisielle talsmenn ikke er i stand til å ta avstand fra dødsstraff mot homofili.
Det hjelper vel neppe med en enslig homo-imam....

tirsdag 17. juni 2008

mandag 16. juni 2008

Satan på farten igjen!


- Det er ikke tvil om at satan er virksom i Norge, sier den katolske biskopen Olav Muller til Aftenposten. Derfor har den katolske kirken i Norge etter ordre fra Paven i Roma nå utnevnt en egen eksorsist. Hvem dette er vil ikke kirken fortelle. Kun biskopen og hans nærmeste medarbeidere kjenner identiteten til vedkommende.


Vi andre får nøye oss med å gjette hvem som er satan. Kan det være Trond Giske?

søndag 15. juni 2008

Spøkelsene fra Mordor

George W. Bush vil gjøre et siste forsøk på fange Al-Qaida-leder Osama bin Laden før han forlater Det hvite Hus, skriver Dagbladet. Tenk om han hadde holdt fast ved dette målet i stedet for å surre seg bort i Irak?

USA hadde sympatien på sin side etter angrepet mot WTC, og Bush hadde sterk støtte for sin militære intervensjon i Afghanistan. Tenk om han hadde konsentrert kreftene der? Satt inn massiv humanitær innsats for å bedre forholdene for afghanerne, med skoler og helsestell? I stedet valgte han å la Afghanistan gå i glemmeboka, og hisset på seg den islamske verdens i og for seg legitime vrede ved å gå til angrep på Irak for å hevne farens misere. Saddam Husein var et svin, men hadde ingenting med WTC å gjøre. Irak-krigen var simpelthen en tabbe.
Med en konsentrert militær og humanitær innsats i Afghanistan kunne vi nå hatt et stabilt regime der, uten mulighet for Taliban til å komme krypende tilbake slik de nå gjør. Spøkelsene fra Mordor ville dermed hatt mindre tiltrekningskraft på unge muslimske menn i Europa. I stedet har W. spilt etter Bin Ladens manus, som sitter i en fjellhule og flirer i sitt pistrete skjegg.

fredag 13. juni 2008

Hvor er den norske venstresida...?

Vi gratulerer homofile nordmenn med ny ekteskapslov! Men hører vi noensinne noen på den norske venstresida bekymre seg for de virkelige truslene mot homofile?

Gay people in Holland have been shocked by a public attack on a gay man in Amsterdam.
Model Mike Du Pree was taking part in a fashion show to promote tolerance towards gay people when a gang of ten Muslim youths dragged him from the catwalk and beat him.
A right wing Dutch MP has called for the youths to be deported.
Mr Du Pree's nose was broken in the attack, which was motivated by homophobia.
The fashion event was held on a public holiday marking the birth of Holland's late Queen Julianna.
The attack happened at the end of April. A story on US-based website Gay Patriot brought it to wider attention.
Newspaper Gay Krant reports that a bystander intervened as the model was being beaten and a fight erupted.
Fashion show organiser Jennifer Delano told the paper that the atmosphere at the event was tense, and that the violence shows Amsterdam is no longer a tolerant city.
"Mike got dragged down by his arm," she said.
"They pinched him, he defended himself and then the guys of immigrant background started to hit him."
Police arrived on the scene but it is unclear whether the ten homophobic Muslim youths were arrested or charged.
MPs have raised the incident in Parliament.
"This shows how strong the Islamic gay bashers feel they are," said Party of Freedom MP Martin Bosma.
"Even at daylight, on Queen’s Day, in the heart of Amsterdam, they strike.
"Only the hardest measures could turn this sick trend.
"The Dutch nationality of the gay bashers of Rembrandt Square should immediately be taken from them and they should be expelled from the country today.
"The Netherlands can show no mercy for these people who damage our society in this way. Either they will win, or we will win."
In December the mayor of Amsterdam commissioned academics to study a spate of attacks on gay people in the city.
A substantial increase in homophobic attacks in the capital has been reported over the last few years.
More than half of Dutch gays feel less safe than they did a year ago, a survey carried out in August by current affairs programme EenVandaag revealed.
Sixty-four per cent of anti-gay incidents were verbal but 12 per cent resulted in physical abuse.
Amsterdam's image in the Netherlands as the 'gay capital of the world' is also under threat as the survey revealed gays there were more fearful than in other parts of country.
Of the 23,000 people questioned, including 1,980 gays and lesbians, 61 per cent still maintained the Netherlands is a gay-friendly country.
The government of Holland has committed itself to the active promotion of acceptance of LGBT people in the light of several high-profile homophobic attacks in the country.
In a memorandum on the 2008 Budget, the coalition government's Cabinet said that respect for difference is a basic condition of Dutch society.
They committed millions of euros to fight homophobia and promote acceptance.
The University of Amsterdam has been commissioned by the city's mayor to carry out the research into homophobic attacks.

http://www.pinknews.co.uk/?p=7856#

fredag 6. juni 2008

Pakistanske trusler mot Skandinavia

- Muslimske samfunn over hele verden blir krenket. Derfor er dette en terrorhandling, sier ambassadør Rab Nawaz Khan til TV 2, referert i Dagbladet. Han mener publiseringen kan vekke sterke reaksjoner, som igjen gjør at folk mister kontrollen. Det setter også norske borgeres liv i fare, mener han.

Han sier det jo ikke rett ut, men det er noe truende i tonen til Khan, akkurat som hos hans kollega i København. De to ambassadørene likestiller trykkingen av karikaturtegninger med voldelig terror og drap. Det ene er like ille som det andre. Når noen trykker en tegning, er det ikke rart at andre slår noen ihjel. Sånn er virkeligheten, vi må bare finne oss i det. Og i en slik verden mener ambassadørene at man selvfølgelig skal avstå fra å ytre seg fritt. For frie ytringer er akkurat som drap.

Og sånn bare for at vi ikke skal misforstå hva det dreier seg om, understreker Khan: - Man skal ikke glemme at det fins mange norske selskaper i Pakistan.

http://politiken.dk/indland/article520342.ece

Pass på i tegnetimen!


torsdag 5. juni 2008

tirsdag 3. juni 2008

Støres kamp mot ytringsfriheten


Det går mot tunge tider for oss som er hedninger. Utenriksminister Jonas Gahr Støre leder an i en nasjonal høflighetskampanje som skal gjøre slutt på all latterliggjøring av religion.



På vekkelsesmøtet om rasisme som Aftenposten nylig arrangerte i Oslo, gikk Gahr Støre ganske langt i å begrense mulighetene til religionskritikk. Skal vi tro Hans Rustad på document.no, sa Støre dette:

- Vi har nå fått nye landsmenn som har en helt annen oppfatning av religion enn det vi, de gamle nordmenn har utviklet. De er ikke vant til satire om hellige ting. Det må vi ta hensyn til.

De er ikke vant til satire om hellige ting, så det må vi ta hensyn til? Hva er dette for noe sludder? Vi har brukt 300 år på å slå tilbake religiøse vrangforestillinger fra en maktglad kirke. De siste 80 årene har humor og harselas vært vårt viktigste våpen. Så skal vi plutselig legge ned våpnene når det kommer en haug med representanter for en annen maktglad religion rekende?

I sin Aftenposten-kronikk, der man må formode at Gahr Støre har hatt full kontroll med sitt budskap, skriver han at han er "kritisk til en debatt om ytringsfrihet som ensidig fokuserer på at det er gjennom provoserende ytringer vi får testet ytringsfrihetens grenser".

Som Herman Willis skriver i et innlegg i Aftenposten tirsdag: Støre mener altså at det er mulig å teste ytringsfrihetens grenser uten å provosere noen...

Har Støre glemt Arnulf Øverlands "tiende landeplage"? Har han glemt Trond Kirkvaags prestesketsjer? Har han glemt Life of Brian?

Eller mener han simpelthen at det ikke bør være tillatt å harselere med islam på samme måten som vi har gjort med kristendommen? Skal vi la det mektige presteskapet for denne spesielt dysfunksjonelle religionen få være i fred?

Ps.
I dag har Adresseavisen publisert en egen Muhammed-tegning. De er nøye med å understreke at den ikke har noe med profeten (måtte han la oss være i fred) å gjøre. Det virker som de har fått litt kalde føtter utover dagen.
Litt søtt, da...

mandag 2. juni 2008

Trykk tegningene!


Så smalt det i den danske ambassaden i Pakistan. Ikke overraskende, dette har jo islamistene truet med lenge. At religiøse fanatikere går til angrep i land langt borte, kan man jo vanskelig gardere seg mot. Spørsmålet nå er hvordan våre hjemlige islamfølgere forholder seg: Får vi igjen høre "talsmann" Abid Raja gi sin analyse om at vi nesten ikke kan vente annet, sånn som vi oppfører oss mot muslimer her i Skandinavia?
Så må norske og svenske redaktører og politikere snart gjøre opp for den skjendige opptreden de har vist under hele karikaturstriden, og gi sin uforbeholdne støtte til Danmark. Trykk tegningene, og støtt opp under den danske regjeringen som så langt har kjempet for ytringsfriheten alene.