fredag 1. oktober 2010

Ville et drap gjøre muslimer glade?

En av de terrorsiktene mener at et drap på Kurt Westergaard ville gjort norske muslimer glade. Det er en forferdelig påstand, og det er derfor gledelig at muslimske ledere i Norge denne gang har stokket beina fort og riktig, og tar til motmæle.

Det har nemlig vært en del situasjoner der man har kunnet lure på hva Islamsk Råd og andre ledende muslimer har ment om helt grunnleggende spørsmål knyttet til dødsstraff for homofile, omskjæring, ytringsfrihet m.m. Det er derfor klokt og riktig at man raskt avklarer et tydelig og godt standpunkt når slike provokative problemstillinger kommer opp.
Samtidig var det å ønske at man også fikk se et mer entusiastisk og uforbeholdent forsvar for ytringsfriheten. Vi husker litt for godt de 3.000 muslimene som demonstrerte mot ytringsfriheten på Universitetsplassen for en tid siden, og de muslimske drosjesjåførene som la ned arbeidet i samme ærend.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er noe verken muslimske ledere eller vi vet, dog vil jeg tro de fleste muslimer ville glede seg om avistegneren ble drept.

Islamske ledere er nødt til å være mest mulig politisk korrekt, ellers vil muslimhatet i Norge vokse.

Anonym sa...

Hva som blir sagt foran kameraer og hva som blir sagt bak lukkede dører... Det har vi vel sett eksempler på før. Men jeg tror nok ikke prosentandelen er 100 selvfølgelig. Det finnes jo muslimer som er oppegående, for all del. Ikke bare bokstavtro automatoner.