mandag 4. oktober 2010

Strengere lovverk?

Det liberale samfunnet vi bor i må forsvares hver dag. Det har vi vært vant til å gjøre med ganske snille virkemidler. Spørsmålet er om vi nå, i møtet med en krigersk ørkenreligion, må innse at våre metoder ikke lenger er egnet.

I disse dager etterforskes en meget alvorlig terrorsak, der tre utenlandske islamister med opphold i Norge (den ene heter til og med Jacobsen) er mistenkt for å planlegge terroraksjoner mot den kinesiske ambassaden i Norge og Jyllandsposten i Danmark. Utrolig nok ser det ut til at de kan smyge seg unna straffeforfølgelse fordi de angivelig har planlagt aksjonene hver for seg, og at de ikke er "medlem" av noen terrororganisasjon (er det et krav at man har betalt kontingent?). Dette er selvfølgelig fullstendig i strid med folks rettsoppfattelse, og neppe i tråd med det som har vært lovgivernes hensikt. Heldigvis reises det nå krav på Stortinget fra FRP-Elingsen og AP-Bøhler om å endre loven. Dessverre har det vist seg før at AP gjerne bruker Bøhler til å slippe ut litt damp, slik at det ser ut som om partiet tar folks bekymring på alvor. La oss håpe det ligger substans bak denne gang.

Den norske straffeutmålingen er nærmest en vits for folk som kommer hit fra tøffere regimer. Vi må erkjenne at islamistisk terror ikke ble tatt i betraktning den gang paragrafene ble skrevet. Her må det tøffere lut til.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Send alle utlandske kriminelle
til landet de kommer fra med første fly.Finnes alltid ledige ett
ledig flysete.



YWE

Anonym sa...

trodde det var ulovlig og planlegge
terro .Ikke rart Norge er ett paradis for terrorister.




MARTIN

Anonym sa...

Hvordan kan myndighetene gi tillatelse til at asylsøkere kan bytte navn? Innfør en lov om at dette forbys.Dette har han gjort bare som skalkesjul til å drive med det han er tatt for.

samantha sa...

For en gangs skyld vil jeg gratulere! Det er ikke ofte nå til dags at politikerne viser tegn til ryggrad. Det er vel fare for at Bøhler erter på seg en del av sine egne, som jo helst ser at enhver kritikk feies under bordet.

euqid sa...

Så vi skal forsvare vår frihet ved å innskrenke den? Ved å gradvis innføre politistaten slik de fleste vestlige land nå gjør har vi med et håndslag gitt islamistene akkurat hva de ønsker - å frata oss vår frihet!

Hva er en planlagt terroraksjon? Er det noen her som evner å tenke på hvordan et slikt lovverk kan misbrukes? Politiet forfølger allerede kriminelle under den eksisterende terrorloven. Med en enda lavere list for å bli dømt under disse lovene vil politiet i Norge gjøre som politiet i USA: Kalle kriminelle de ikke klarer å føre strenge nok bevis for under normal lovvivning for terrorister og dermed få de dømt på slikt grunnlag. Dette skjer beviselig idag der amerikanere blir dømt for terrorisme på de rareste grunnlag!

Personlig har jeg svært vanskelig for å se hvordan det å redusere vår egen rettssikkerhet i forhold til staten er å ta vare på den lille friheten man har i Norge?

Så kan man ta en liten titt på om kostnaden er verd prisen: Siden 2001 har Norge vært terrorangrepet hvor mange ganger? 0 er svaret. Likevel kan vi ikke gi fra oss individets frihet fort nok...Noe som ikke stemmer her, og det er at folket lar media og politikere skremme seg til å oppgi frihet i bytte mot en økt trygghet man ikke egentlig trenger, men innbilles at man gjør. Det ser ut til at 90% av befolkningen ikke evner å tenke lenger enn til nesa si dessverre.

Dere som er så redde for terrorister og ikke vil ha frihet kan dra til Nord-Korea der de har ekstremt lav kriminalitet og ingen terrorisme. Så kan vi som vet å sette pris på individuell frihet kose oss her og ta sjansen på at et terrorangrep kan komme og ramme en promille av befolkningen...

Anonym sa...

Vanligvis så vil man tro at våre politikere som styrer vårt land er oppegående og intelligente. For å si det slik, så trenger man ikke høy IQ for å skjønne at man i 2010 må ha strengere straffer for kriminelle. For meg så er det latterlig at AP står frem nå (først nå!!!), og vil endre dette for å trygge vårt samfunn, men det er bra de endelig har skjønt det, eller har de skjønner det nå?
Jeg blir ofte frustrert over å se utviklingen i Norge, der "vi" har et ubegrenset budsjett for "uro", og et begrenset budsjett for våre eldre og syke........... Uff uff!!!