mandag 2. februar 2009

Forbudt å le av regjeringen!

Den nyreligiøse regjeringens demontering av ytringsfriheten er en naturlig konsekvens av de siste ukenes utspill om snåsamenn og sjamaner. Når helseministeren tror på håndpåleggelse, må det være regjeringens mandat å bestemme at ingen skal kunne le av ham. Det er maktas privilegium.
Vi som stemte på de røde partiene med frykt og beven for hva Senterpartiet skulle kunne finne på, har i grunnen senket skuldrene de siste par årene. Det har jo ikke vært de store skandaler, om man ser bort fra et stabbur i Follo - og det gjør vi så gjerne. Men det kunne jo ikke holde hele veien. Senterpartiet kunne altså ikke dy seg for å tilføye det moderne samfunnet et skikkelig banesår på veien ut av regjeringsposisjon.
SP og Jonas-fløyen har nok tenkt at forbudet mot ytringsfrihet skulle bidra til fred og dialog. De oppnår det motsatte. Den nye paragraf 185 i straffeloven vil bli en trykkoker. Folk som er kritiske til religion vil benytte enhver anledning til å teste lovens grenser. Det vil dessverre ikke bli så morsomt som den gangen vi diskuterte Life of Brian. Men dessverre enda mer nødvendig.

Til å begynne med kan vi jo signere på www.opprop.info

2 kommentarer:

Anonym sa...

heheheheheheheheheheheheheheheheh

Vaagaramp sa...

Ja det er vel en av grunnene og dette vil jo gjelde alle politikere ikke bare de som sitter i regjering. Et godt utgangspunkt foran en valgkamp. Nå vil jo til og med våre abortprester få loven på sin side om noen offentlig vil velge å gå ut imot dem foreksempel. Men muligens et håp for at jeg har misforstått lovforslaget.