tirsdag 24. februar 2009

Lytt nøye når islamske ledere snakker

Islamske ledere som har oppholdt seg en stund i Vesten, er flinke til å formulere seg slik at det virker tilforlatelig for journalister som ikke har satt seg tilstrekkelig inn i hva de skriver om - og det gjelder jo dessverre de fleste av dem...

Da Yusuf al-Qaradawi nok en gang gjorde skandale i februar ved å hylle Adolf Hitler for hans nedslakting av jødene, fikk selv Aftenposten hikke - så de brakte en reportasje der de for en gangs skyld plasserte skapet der det bør stå. De islamske lederne i Oslo luktet lunta, og manøvrerte deretter:
- Jeg kjenner Qaradawi som en respektert religiøs leder, og vi følger med på hans fjernsynsprogram. Men hans politiske uttalelser vil jeg ikke kommentere, sa Basim Ghozlan.

Ghozlan skiller altså mellom religiøse og politiske uttalelser, og slipper utrolig nok unna med det - i hvert fall hos journalisten. Alle som kjenner det aller minste til islam, vet jo at det for muslimer ikke finnes noe skille mellom politikk og religion. Derfor er alle uttalelser fra al-Qaradawi både politiske og religiøse, i en eneste herlig saus. Det er derfor det er så vanskelig for Islamsk Råd i Norge å ta avstand fra dødsstraff mot homofile også, fordi det er like mye et religiøst som et politisk spørsmål. De venter for øvrig på en uttalelse om dette fra den samme al-Qaradawi - slik at de kan vite hva de skal mene. Norske redaksjoner bør ringe hver uke for å purre på denne uttalelsen, men det vil nok ikke skje - av ren høflighet. I mens velger regjeringen å herje med den norske kristeligheten ved å stoppe statlig støtte til Frelsesarmeen, som ikke vil ha homofile ansatte. Det bør de selvfølgelig ikke slippe unna med, men det er tross alt et stykke vei til dødsstraff.

I dag er Ghozlan frampå igjen. Han ønsker slett ikke noen "snik-islamisering" av Norge. Han vil bare at "det norske samfunnet skal legge ting til rette for meg som muslim".

Lytt nøye.

Relevante linker:
http://www.dagbladet.no/2009/02/25/nyheter/islam/siv_jensen/fremskrittspartiet/hijab/5039331/
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/krigen-mot-terror/artikkel.php?artid=547406
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/article2583395.ece
http://www.dagbladet.no/2009/02/24/nyheter/islam/siv_jensen/fremskrittspartiet/hijab/5022708/ http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=547399
http://www.dagbladet.no/2009/02/24/nyheter/fremskrittspartiet/innenriks/politikk/regjeringen/5007088/ http://www.dagbladet.no/nyheter/2009/02/24/566839.html
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=547254
http://www.dagbladet.no/2009/02/16/nyheter/holocaust/innenriks/islam/4872942/
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=547235

5 kommentarer:

Admin sa...

"Norske redaksjoner bør ringe hver uke for å purre på denne uttalelsen, men det vil nok ikke skje - av ren høflighet."
Ikke av ren høflighet, men i ren frykt for å bli stemplet som rasist eller nazist..

Anonym sa...

Godt skrevet! Et annet poeng.. Det har egentlig fint lite å si om utsagnet er politisk eller religiøst motivert. Det er uansett riv ruskende galt.
Hvorfor skal religion ha krav på mer respekt enn en poltitisk ytringer?

Anonym sa...

Og vi sitter i flokk her på berget med nisselua trukket ned over ørene.

I mellomtiden sprer de muslimske ledere sine politiske og religiøse ideer uten at noen kan (les: tør å) motsi dem.

Det virker som at mange inflytelsesrike "norske" muslimer prøver å fremstå som sårede og vonbråtne for på denne måte å søke sympati så snart noen har andre meninger.

I mellomtiden ler deres "undersåtter" seg skakke av dumsnille nordmenn.

Anonym sa...

Jeg blir helt kvalm. Hvilke rettigheter har vi om vi bosetter oss i et muslimsk land? Kvinner må dekke seg til for å vise at de er mannen underdaning og menn må anlegge skjegg. Kan vi som er kristne gjøre krav på å få tillatelse til å bygge en kirke?

Anonym sa...

Jeg har sett et par dokumentarer om islams forhold til Europa hvor religiøse ledere har uttalt hvordan Europa skal overtas gjennom innvandring. (Husker dessverre ikke titler.) Om det tar 100år gjør ingenting fordi islam og Gud er evig, eller noe i den duren. Så om ikke det gjelder alle muslimer så er det en uttalt strategi endel islamske ledere i andre deler av verden går god for og det må vel kunne sies at strategien ser ut til å virke som bare det.

2050 og lenger frem virker lenge til nå, men den dagen majoriteten i Norge er muslimer og vi går til urnene for å stemme på rekriminalisering av homofile eller alkoholforbud kan det jo tenkes at visse skulle ønske vi hadde jobbet litt hardere for å beskytte de frihetene vi har jobbet frem og nyter i dag!