tirsdag 24. februar 2009

Jødene er vår tids jøder

Sleivkjeften Otto Jespersen er hverken jødehater eller rasist, men hans fleiping med konsentrasjonsleirene var ubetenksom, særlig i et klima der jøder over hele Europa i stadig økende grad opplever trusler på skoler og i boligområder. Nå er OJ, betimelig nok, felt i Pressens faglige utvalg. Noen beklagelse fra Jespersen eller TV2 får vi nok ikke, men det er greit å legge PFU-vedtaket til grunn i den videre debatten. Det er ikke en fellende juridisk dom, og vedtaket kan som sådan ikke sies å være en begrensing av ytringsfriheten. Per Edgar Kokkvold har rett når han sier: - Jeg har mange ganger sagt at retten til å krenke må være ukrenkelig, men jeg har skilt mellom ideologier og religioner på den ene siden og enkeltmennesker på den andre siden. Hvis pressetikken, som må være strengere enn jussen, skal ha noen mening, så må vi sette en grense her.

PFU-dommen er en kraftig påminnelse til Per Kristian Foss og andre som strør om seg med nazi-beskyldninger mot norske islamkritikere. Det er ikke muslimene som er "vår tids jøder". Det er fremdeles jødene som er vår tids jøder.

Relevante linker:
http://www.dagbladet.no/2009/02/24/kultur/tv_og_medier/otto_jespersen/torsdagsklubben/5018277/ http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=547527
http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=547317
http://www.klikk.no/kjendis/filmogtv/article425174.ece
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/article2584618.ece
http://www.dagbladet.no/2009/02/24/kultur/tv_og_medier/otto_jespersen/tv_2/pfu/5013236/
http://www.document.no/2009/02/otto_jespersen_felt_for_jodehe.html

10 kommentarer:

Anonym sa...

andre grupper fikk også gjennomgå, men usmakelig som mye annet fra den kanten
www.jewsforAllah.com

Anonym sa...

nå må dere faen med gi dere. det er humor, bare en spøk.. tragisk at folk gidder og bry seg så mye, hvis det betyr såpass for dere så ikke se på tv`n da, alle vet hvordan humoren til den mannen er. han lar det sakte men sikkert gå ut over alle.. men det er alikevell morsomt.

Anonym sa...

Det fins en grense hva folk skal tolerere fra den kloakkluktende kjeften til Otto Jespersen, som uten snev av respekt for den uforståelige grusomhet som slaktet over 6 mill jøder. Men han er ikke alene for å spre stinkende meninger, som Per Kristian Foss nå som sammenlikner Siv med Hitler!?

2 verdenskrig har gått i glemmeboken for mange, men den er ikke over enda, den har bare nettopp begynt!

Morgendagens nazister er islamister og de har som plan å fullføre det Hitler startet. Og dette er ikke bare påstand, lytt til hva muslimske leder sier på sitt eget språk til sitt eget folk eller tilhengere. Da ville nok enhver nordmann tisset i buksa.. Men de har ikke hastverk, planen er utrolig utspekulert og de har allverdens tid på å fullføre dette.

Anonym sa...

Forresten, skryt til deg Petrarca! Du virkelig imponerer meg med dine innlegg.. Nå vet jeg at ikke alle har druknet i løgnene som svirrer der ute..

Anonym sa...

Hvis det er en begrensning av ytringsfriheten at utenriksministeren kommenterer karikaturtegningene (uten å nekte noen å trykke), har jeg veldig vanskelig for å forstå hvordan dette ikke skal være en begrensning i ytringsfriheten. Man kan godt mene at det er greit med en slik begrensning, men den derre "ytringsfriheten er absolutt i alle tilfeller" må folk snart legge av seg, etter hijabdebatt og dette.

Anonym sa...

Hvis noen hadde drept min familie - far, mor, besteforeldre, ektefelle / samboer, barn, søsken, tanter, onkler, søskenbarn, nevøer, nieser, svigerforeldre og svigerbarn, og i tillegg prøvd å utrydde alle andre nordmenn - så finnes det ikke ord for å beskrive hvor vondt det ville vært.

Utrolig at Otto J og enkelte andre ikke forstår dette. Hvis man har mistet 50 familiemedlemmer, så er det faktisk ikke glemt etter 60 år. Man har greid å leve med det, inntil noen med vilje sparker inn i det vonde såret - bare for å få noen historieløse personer til å le.

Anonym sa...

Jeg har hjulpet en vennine som ble utsatt for et ganske grovt overtramp av NRK med en klage til PFU. Da jeg så i dag at Otto Jespersen var dømt av PFU for "jødehets" ble jeg helt sikker på at NRK ville bli dømt av PFU i sin sak. Den gang ei. NRK gikk merkelig nok fri, mens Tv2 og Otto Jespersen etter mitt skjønn i beste fall ble dømt på tynt grunnlag. Ble nesten sjokkert og begriper ikke logikken til Kokkvold og co. Hva er det som rører seg i hodene deres? Rører det seg noe der i det hele tatt?

Anonym sa...

Den var ikke så drøy synes jeg, humor var faktisk veldig viktig for jødene i ettertid, se på alle de jødiske komedie regissørene og deres intervjuer.

Men så må jødene tåle litt fleip også, la oss ikke glemme at det var de som utførte det første(Tidligste vi vet om i alle fall.) folkemordet i verden.

Anonym sa...

Otto Jespersen morer seg med å oppføre seg som en psykopat. Og på venstresiden synes man denslags "humor" er veldig festlig. Kristin Halvorsen ler seg grønn. Dette er humor, men det er en korrumpert humor, og et uttrykk for at politisk engasjement slett ikke altid adler mannen.

Anonym sa...

Det som rører seg i hodene til Kokkvold og de andre ....hodene i PFU er jo åpenbart den politisk ekstreme ideologien zionisme.

Infisert av en slik ekstrem Israel-first-ideologi er det ikke å forundre seg over at deres avgjørelser blir ytterst selvmotsigende, alt ettersom om det dreier seg om ytringer som rammer jøder eller muslimer.

All prinsippiell tankegang forsvinner som dugg for solen for slike partiske og forutinntatte mennesker, omtrent som ved «dømmingen» til Klanen på en VIF-hjemmekant: Enga er *aldri* offside!