onsdag 25. februar 2009

Likestillingsombudets private synspunkter

Mens vi trodde at Likestillingsombudet fremdeles lå og rullet seg i skam over sin nedrige oppførsel i den såkalte Sofienbergpark-saken, viser det seg at de ansatte ved kontoret i stedet har brukt tiden til å forberede en krig for det kvinneundertrykkende hodeplagget hijab. Likestillingsombud Beate Gangås krever en begrunnelse for at Storberget har trukket forslaget om å innføre hijab som en del av politiuniformen.
Leser hun ikke aviser, mon tro?

Saken kommer i en strøm av besynderlige utspill fra ombudet. Uten noen forutgående høring av partene satte de rasiststempelet på en hederlig ambulansesjåfør som hadde hatt en uheldig dag på jobben, før rettsapparatet heldigvis sørget for å sette skapet på plass. Ombudet har også et horn i siden til hvite heterofile menn i 40-årene, som åpenbart er diskvalifisert til offentlige verv. Og nå altså hijab-saken, som ombudet tidligere også har valgt å bruke til å markere sin støtte til mørkemannsreligiøse kretser.

Likestillingsombudet kunne hatt en viktig funksjon å fylle. I stedet lar de ansatte seg friste til å forfølge sine egne private politiske synspunkter. Det er for galt.

Relevante linker:
http://www.dagbladet.no/2009/02/25/nyheter/innenrikr/knut_storberget/hijab/beate_gangas/5025122/ http://www.document.no/2009/02/gangas_hijabnekt_i_politiet_er.html
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=547425

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ka er det likestillingsombudet vil oppnå? Har ikkje hu fått med seg det norske folks meining om Hijab. Ikkje eingong i Pakistan får politiet bruke hijab. Nå må me snart få enkelte blodrøde SV politikere at dei snart kjem til å ødlegge landet vårt. Siste var jo ein Iman som foreleste på høgskulen i Oslo, han meinte USA stod bak 11 september.

Anonym sa...

Da må jo politikvinnene få gå i skjørt og høye hæler. Og hva med en liten og lett konebillignende patruljebil for kvinner? Den bør vel helst være rosa?

En muslimsk jusstudent hevdet at hijab var hennes identitet, men innrømmet samtidig at hun var pålagt å gå med den..

Kan man ikke bare kutte ut hele uniformen og la folk gå kledd som dem vil?

Anonym sa...

Om 10 år har likestillingsombudet og enkelte røde politikere ødelagt det me står for. Trygghet i kvardagen
Helsing Adoptert Korea

Koppe sa...

Tøys! Dette er ikke hennes personlige mening, men en lovtolkning. Hun skal forvalte *Loven* -- den som *Stortingsflertallet* alt har *vedtatt*. Og denne slår bl.a. fast at forbud som tilsynelatende "gjelder for alle" (som f.eks forbud mot hodeplagg) og derfor i utgangspunktet ikke er rasistiske, men som i praksis bare rammer enkelte (f.eks muslimske kvinner) er rasistiske, og derfor er lovstridig.

Eneste untakene fra loven er f.eks særlige krav til hygiene og sikkerhet -- som f.eks på sykehusene har blitt imøtekommet med "sykehus-hijaben" som tåler klorvask.

Et annet untak, er nettopp uniformer i Staten. Men når både Forsvaret og Tollvesenet nå tillater religiøse hodeplagg, og andre land har også inført det i sine politistyrker; er det ikke rart at likestillingsombudet ber om nærmere dokumentasjon for hvorfor det samme skulle være *praktisk* umulig i vårt politi.

Anonym sa...

Men du Koppe? Mange av de muslimene som har sagt noe i denne saken at det er ett slag mot ytringsfriheten dersom de ikke får lov å bruke Hijab i Politiet. De må jo få lov til å vise sin religion og meninger.

Hva da dersom jeg mener at Norge skal kun være for Norske hvite nordmenn? Jeg har faktsik lov å mene det, men er det da greit at jeg går og ytrer meg om dette når jeg går i en Politiuniform? Med en svææææææær button på venstre jakkeside: "Norge For Hvite Nordmenn". Da skal jeg si deg at det hadde blitt problematsik å gått rundt i Oslo sentrum natt til søndag og drevet patruljevirksomhet......

Og dere.....Hva dersom en fotballdommer er svoren Liverpool supporter? Er det da greit at han legger fra seg dommerdrakten, og dømmer kampen iført en Liverpooldrakt? Jeg bare spør......toskete debatt dette egentlig, men men....