onsdag 18. juni 2008

Homofile helter mot religiøse fanatikere

Den kristne sangeren Arnfinn Nordbø står fram i Aftenposten med sin historie om hvordan folk i kristne organisasjoner, i særdeleshet Norsk Luthersk Misjonssamband har trakassert og fordømt ham på grunn av hans homofili. Det er hjerteskjærende lesning, og det føyer seg inn i en lang rekke av triste historier om kristendommens håndtering av homofili. Ingen er som kjent så opptatt av sex som kristne fanatikere, og særlig sex som ligger litt på siden av mainstream synes å pirre deres engasjement. Derfor er homodebatter fremdeles norske biskopers favorittsport.
Det norske samfunnet har heldigvis vunnet de fleste kamper mot kirken, og den nye ekteskapsloven er en stor seier i så måte.
Nå må vi ikke glemme hvilke nye trusler homofile står overfor. En ny bølge religiøse fanatikere er på vei, og muslimenes syn på homofili står ikke noe tilbake for kristendommen. Forskjellen er at de muslimske aktivistene er mer voldelige, og at selv offisielle talsmenn ikke er i stand til å ta avstand fra dødsstraff mot homofili.
Det hjelper vel neppe med en enslig homo-imam....

1 kommentar:

Anonym sa...

Veldig søtt innlegg i debatten.

Sjølve tittelen — Homofile helter mot religiøse fanatikere — høyrest ut som ein flott tittel på ein ironisk karakteristikk av norske media si famstiling av saka.