tirsdag 24. juni 2008

Ytringsfrihet: Hysj, Taliban hører oss...!

Den snakkende klasses fremste representanter faller hverandre nå om halsen i sin latterliggjøring av ytringsfrihetens prinsipper. Utenriksminister Jonas Gahr Støre fører an, med sitt herostratisk berømte utsagn om at han ikke synes noe om å teste ytringsfrihetens grenser gjennom provoserende ytringer. Utenriksforståsegpåer Janne Haaland Matlary flåser over ytringsfriheten ved å lansere begrepet ytringsdumhet. TV2-journalisten Fredrik Græsvik er sinna fordi han er blitt trengt opp i et hjørne av afghanske geriljasoldater etter at en lokal islamist på Tøyen rimelig nok hadde sendt Adresseavisens muhammedtegning til Taliban pr. MMS. Og sist ut er VG-kommentator Anders Giæver som skriver:

"Det er ikke først og fremst redaktøren eller tegneren eller kommentatorens sikkerhet man risikerer ved å publisere en tegning, men norske journalister, diplomater, forretningsfolks og andre reisende i konfliktområdene."

Konsekvensen av Giævers argumentasjon er altså at man bare skal ytre det som man teoretisk skulle kunne komme unna med i live dersom man bokstavelig talt satt med kniven på strupen i en afghansk landsby. Skjønner ikke Giæver&co at det de i realiteten sier er at vårt rettighetssamfunn dermed står for fall? Homofile og folk med førerhunder får bare holde seg inne, og kunstnere må legge ned virksomheten av hensyn til vår felles sikkerhet. Og det er klart at norske kvinners påkledning må være uendelig provoserende for muslimer i alle land. Her må vi tross alt vise forståelse for deres religiøse kodeks.

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/06/26/539224.html

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/06/26/539256.html

4 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer.

Her får vi vite at det IKKE var taliban som angrep vår utenriksminister og drepte en norsk journalist i Kabul, men pakistansk etterretning. Som både er sekulær og vår 'allierte'. Og så klarer du advare mot geitebonde-organisasjonen Taliban. Fantastisk.

Les deg opp på falsk-flagg terrorisme, og se hvilket monster verden står ovenfor. Det er mye verre enn geitebønder fra verdens fattigste land.

Petrarca sa...

Takk for tipset!
Jeg har blant annet lest "Modern Jihad" av Loretta Napoleoni. Anbefales!

Nå handlet ikke denne postingen om hvem som sto bak angrepet på Serena, men om hva slags restriksjoner vi pålegger oss selv i Norge, fordi vi angivelig kan støte muslimer langt borte.

Anonym sa...

Ok. Hvis det bekymrer deg at vi legger restriksjoner på oss selv, pga at folk langt borte støtes, så kan du jo forestille deg at en avis publiserer ti-elleve tegninger av afrikanere, med titler som 'niggere' og tegninger av dem med bein gjennom nesen o.l. Eller tegninger av jøder som framstiller dem som grådige og utspekulerte, evt. stiller spørsmål om holocaust. Tror du dette hadde passert uten reaksjoner? Ikke? Synes du ikke at dette burde gjennomføres for å understreke vår pressefrihet her i vårt hjørne?

Nå viser det seg at 'vennlige' e-tjenester har drept flere sivile nordmenn enn islamske terrorister, samtidig som andre 'vennlige' e-tjenester har utført drap i Norge. Hvorfor retter du da skytset mot folk som ikke har drept nordmenn?

Klikk navnet mitt i forrige innlegg for å lese en interessant artikkel.

Tom-Oslo sa...

Til Petraca

Bloggen her er linket direkte opp mot Artikkelen på dagbladet.
Det ville være naturlig om bloggen handlet om dette anngrepet.

Jeg forstår The Fraky hijiki's kommentar.