mandag 2. juni 2008

Trykk tegningene!


Så smalt det i den danske ambassaden i Pakistan. Ikke overraskende, dette har jo islamistene truet med lenge. At religiøse fanatikere går til angrep i land langt borte, kan man jo vanskelig gardere seg mot. Spørsmålet nå er hvordan våre hjemlige islamfølgere forholder seg: Får vi igjen høre "talsmann" Abid Raja gi sin analyse om at vi nesten ikke kan vente annet, sånn som vi oppfører oss mot muslimer her i Skandinavia?
Så må norske og svenske redaktører og politikere snart gjøre opp for den skjendige opptreden de har vist under hele karikaturstriden, og gi sin uforbeholdne støtte til Danmark. Trykk tegningene, og støtt opp under den danske regjeringen som så langt har kjempet for ytringsfriheten alene.

12 kommentarer:

Ronny K sa...

"Får vi igjen høre "talsmann" Abid Raja gi sin analyse om at vi nesten ikke kan vente annet, sånn som vi oppfører oss mot muslimer her i Skandinavia?"

- Jeg har aldri hørt Raja si noe slikt. Du angriper stråmenn, og bruker ytringsfriheten som et mantra for å unnvike debatten om ytringen og dermed konstruere skremmebilder av muslimer.

Anonym sa...

Unnskyld meg - med har kristne gått til slike avskyelige handlinger når deres religion blir hånet og spyttet på ?

I moskeer verden over blir det messet over at jøder og kristne er en del av krigens hus og kan drepes.

På tide å våkne opp?

Eller skal vi la oss kneble av islam?

Hvorfor har Norge importert en hel gruppe av mennesker med et totalt annerledes verdisyn enn det vårt land er tuftet på? (dvs den judeo-kristne arv)

Før eller siden vil det komme til alvorlige sammenstøt her også.

Petrarca sa...

Ronny K; hyggelig med respons!
Raja uttaler seg stadig med en litt truende undertone, der han mer enn antyder at terrorhandlinger nesten er noe man må regne med når man insisterer på å bruke denne ytringsfriheten...
http://www.aftenposten.no/meninger/signert/article2264181.ece

Jeg synes ellers det er litt rart at det er mulig for noen, utvilsomt velmenende personer, å snu denne saken til å dreie seg om noe annet enn at religiøse fanatikere bruker vold for å stoppe ytringsfriheten, som er en universell rettighet.

Anonym sa...

Nei dette blir for dumt. Skal vi hevne oss på alle de muslimene som ikke har noe med denne bomben å gjøre. Ja det er faktisk de fleste som ikke har noe med det å gjøre og de blir kanskje også lei seg dersom vi mobber religionen deres.

Hørt om å rette baker for smed?

Bekkenes sa...

Nå må dere rulle inn.
Ingen religion har drept flere mennesker opp igjennom årene en kristendommen med sitt "holyer then thou" holdning.

Er de fleste av oss siviliserte nok til å unngå slike idiotiske aksjoner som selvmordsbombing og terrorisme?.

Ja.

Men det gir oss ikke rett til å pisse på en milliard muslimer bare fordi vi hedninger i vesten mener vi styrer verden og kan gjøre med den hva vi vil under bannere som frihet og ytringsfrihet.

Nå skal ministre gå til søksmål mot noen som laget en side som gjør narr av folk som har downs syndrom.

Er det noe forskjell på det og gjøre narr av en religiøs person?

Ikke i mine øger, begge deler er bare hjernedødt.

Samme som kommentatorene i denne bloggen.

-Thomas

Anonym sa...

brenn nå ett av flaggene dems også får vi se hva reaksjonen dems er.

at de kan herje fritt rundt sånn er ganske betenktsomt ettersom hva de hadde gjort om vi hadde slengt tilbake med samme mynt.

bush gjorde det kanskje ikke på riktig måte men det positive var at det ble noen mindre hjernevaskede tullinger her i verden.

brenn dem ned!

Amos Keppler sa...

Forøvrig er det mange kristne som reagerer likedan. Ikke be meg nevne dem. Hvis dere ikke vet hvem de er så bør dere vite det.

Jeg er faktisk for å trykke ting som fornærmerer religion generelt, men da må man være konsekvent og ikke bare velge seg ut en enkelt.

Det er ganske betegnende at det ofte er kristne som står bak «fornærmelsene» mot islam.

Anonym sa...

eh.. Konrad? hvem sa noe om å hevne seg på muslimene? Men selvsagt må vi støtte danskene som blir angrepet av tullinger.

Tullingene har altså sprengt en bombe utenfor Danmarks ambassade i protest mot noen tegninger. Så langt vet vi om 8 drepte, alle var pakistanere, 1 av dem ansatt på ambassaden. Sannsynligvis var alle 8 muslimer. Hvis da noen mener at dette er noe danskene må forvente.. vel da er de tullinger. Uansett tro. God bedring, Konrad.

Anonym sa...

Det er ikke snakk om å hevne seg på alle muslimer her hjemme.
MEN jeg antar at de muslimer som forsvarer slike handlinger med fraser som at vi ikke kan vente annet, faktisk støtter dette.
DE muslimene har ikke noe her å gjøre, de ønsker å ta den ekstreme væremåten hit, hvilket kommer til å resultere i alvorlige sammenstøt her også.
Jeg tror de muslimske miljøre her, har en jobb å gjøre for å vise at de fordømmer den ekstreme religionsutøvelsen. Det hjelper ikke at kun vi ikke muslimer fordømmer det.

Anonym sa...

Hvorfor skal dere latterliggjøre og spotte det som for andre er hellig? Finnes det ikke andre ting dere kan drive med? Å publisere disse fornærmelsene mot islam er ikke måten å uttrykke sin uenighet på. Slik gjør bare folk som ikke har tro verken på Gud eller på seg selv. Jeg håper virkelig noen flere dansker brenner, så avkristnet og ugudelige som de har blitt. Dumskap !!

Anonym sa...

Jeg likte best den setningen hvor statsministeren i Danmark sier at de rolig kan fastslå at de ikke endrer politikken sin. Det er nemlig det som er poenget. VI har ytringsfrihet..det har ikke muslimene. Jeg er for ytringsfrihet. Grunnen til at vi har ytringsfrihet er at uten den, får terror grobunn. Det er veldig lett å skape et terrorsamfunn, da vi mennesker har en tendens til å tro det værste om alt. Derfor er det viktig at vi ikke viker et sekund, men beholder retten til å snakke høyt, og retten til å si det man tenker.
Merethe

Anonym sa...

karikaturene var av så dårlig kvalitet, var så stigmatiserende, og så blottet for innsikt at de aldri skulle vært trykket i en seriøs avis. Ytringsfrihet bare for ytringsfrietens skyld er egentlig ganske tåpelig, når ikke alle meninger er verdt å få med seg. Synes i grunn nynasistene burde få mer spalteplass i avisene våre, ihvertfall hvis det er denne linjen vi skal legge oss etter.