søndag 15. juni 2008

Spøkelsene fra Mordor

George W. Bush vil gjøre et siste forsøk på fange Al-Qaida-leder Osama bin Laden før han forlater Det hvite Hus, skriver Dagbladet. Tenk om han hadde holdt fast ved dette målet i stedet for å surre seg bort i Irak?

USA hadde sympatien på sin side etter angrepet mot WTC, og Bush hadde sterk støtte for sin militære intervensjon i Afghanistan. Tenk om han hadde konsentrert kreftene der? Satt inn massiv humanitær innsats for å bedre forholdene for afghanerne, med skoler og helsestell? I stedet valgte han å la Afghanistan gå i glemmeboka, og hisset på seg den islamske verdens i og for seg legitime vrede ved å gå til angrep på Irak for å hevne farens misere. Saddam Husein var et svin, men hadde ingenting med WTC å gjøre. Irak-krigen var simpelthen en tabbe.
Med en konsentrert militær og humanitær innsats i Afghanistan kunne vi nå hatt et stabilt regime der, uten mulighet for Taliban til å komme krypende tilbake slik de nå gjør. Spøkelsene fra Mordor ville dermed hatt mindre tiltrekningskraft på unge muslimske menn i Europa. I stedet har W. spilt etter Bin Ladens manus, som sitter i en fjellhule og flirer i sitt pistrete skjegg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bush fant vel ut, at Bin laden var mer verd som flyktning (spøkelse hvis han er død) enn som fanget. Alle antidemokratiske lover og brudd må menneskelige rettigheter trenger en trussel (frykt) for å få oppslutning.
Nå skal han gå av og vil endre sine terror-retorikk.

Anonym sa...

Det er lettere å se terrenget når man tar i betraktning hvem som tjener penger på en uløselig konflikt.

George sa...

For alle soldatene som har blitt drept i Afghanistan de siste årene har ikke deres jobb gått i glemmeboka...

Bare fordi Dagbladet ikke skriver om Afghanistan betyr ikke at USA har forlatt stedet.

Man har ikke lykkes med å fange bin Laden fordi han gjemmer seg i Pakistan, og USA ikke kan bare dure frem i det landet uten problemer for Musharraf, som USA må på liv og død holde i makten hvis ikke terrorister skal få tak i atomvåpnene til landet...

Sannheten er en smule mer nyansert enn det som får plass på et klistremerke...